Tervetuloa katsomaan kuvia ja lukemaan retkistäni luontoon.
Sivun amatöörimäisestä toteutuksesta huolimatta toivon siitä olevan apua luonnossa liikkuville ja retkikohteita etsiville
Kommentit, palaute ja kysymykset ovat tervetulleita.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Kuinka se rinkka toimikaan?

Lukijan pyyntöön, että miten Aether toimi noin 18 kg painoilla ja noin 13 km päivämatkoilla yritän tässä vastata.

Kun nyt olin ensimmäistä kertaa Lapissa, niin katseltavaa ja ihmettelemistä oli sen verran, ettei rinkan säädöt tulleet heti mieleen. Ne kyllä tuli sitten kun lapojen väli ja niska jysähti lukkoon.

Eli ensimmäisen päivän kannoin rinkkaa niin, että se painoi liikaa hartijoita. Luulin, että se kuuluu noilla painomäärillä asiaan ja seurauksena niska alkoi puutua ja seuraavana aamuna hartioiden välissä kipua.
Särkylääkettä ja yksi rinkaton välipäivä paransi olotilan.

Kolmantena päivänä sama paino rinkassa ja kiristin lantiovyön huomattavasti tiukemmalle. Nyt rinkka pysyi ylhäällä eikä painanut olkapäitä. Loppumatkasta muistin velä, että Aetherissähän pystyi säätämään rinkan "selän " pituutta eli nostamaan olkaviilekkeiden kiinitystä ylöspäin. Niinpä nostinkin niitä noin 1.5 cm. Nyt olkaremmit eivät käytannössä juuri koskettaneet ollenkaan olkapäihin. Tiedä sitten onko tämä säätö pitemmän päälle hyvä, nähtäväksi jää? Joka tapauksessa voimia oli vielä tuon liki 14 kilometrin jälkeen niin , että Suomujoen ylitys sujui leikiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti